İzleyiciler

6 Haziran 2016 Pazartesi

Sebzeli Düğün Çorbası



Dostlukların sevgi ile beslendiği mubarek ramazan ayında, gönlünüzün sevgi,sofranızın bereketli olması dileklerimle...Hayırlı ramazanlar.

MALZEMELER

400 gr kuzu gerdan
1 adet kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 adet limon suyu
2 diş sarımsak
Bir tutam kekik
Tuz,su

HAZIRLANIŞI

Etin üzerine 6-7 su bardağı kadar su koyup kaynamaya bırakalım.Kaynayınca altını kısıp kapağı kapalı olarak etler iyice pişinceye kadar pişirip bir tel süzgeçten suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden temizleyip küçük parçalar halinde didikleyip kenara alalım.
Havuç ve kabağı rendeleyelim.1 yemek kaşığı tereyağında havuç ve kabağı biraz soteleyip et suyunu ekleyelim ve 5-10 dakika kaynadıktan sonra.2 diş ezilmiş sarımsak,limonsuyu ve biraz çorbanın suyundan kıvam vererek bir terbiye hazırlayalım.Kaynayan çorbamıza terbiyesini azar azar karıştırarak ekleyelim.(kıvamına göre su ekleyelim)Tuzunu ve didiklediğimiz etleri ekleyip bir taşım kaynatarak altını kapatalım.1 yemek kaşığı tereyağına bir tutam kekik ekleyip çorbamızın üzerine gezdirerek servis edelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder